TRAMP PREDLAŽE: Meksiko i SAD da udruže snage i povedu rat protiv narko-kartela!

Vrijeme je da Meksiko i SAD udruže snage i “povedu rat” protiv narko-kartela, poručio je američki predsjednik Donald Tramp.

Kako prenosi Glas Amerike, Tramp poziva na obračun sa naoružanim grupama krijumčara droge južno od američke granice posle napada iz zasjede na porodicu američkih Mormona koji žive u Meksiku, u kojoj je stradalo najmanje šestoro djece i tri žene.

Tramp je rekao da se “divna porodica iz Jute” našla u središtu obračuna dva ozgloglašena kartela.

“Ako je Meksiku potrebna ili zatraži našu pomoć da se otarasi tih čudovišta, SAD su spremne i voljne da se uključe i obave taj posao brzo i efikasno”, tvitovao je Tramp.

On je naveo da “sjajni novi predsjednik Meksika pridaje veliki značaj tom pitanju ali da su ti karteli postali tako veliki i moćni da je ponekad potrebna vojska da bi se porazila vojska”.

Tramp je na Twitteru dodao da čeka poziv meksičkog predsjednika Andresa Manuela Lopesa Obradora da udruže snage i “povedu rat protiv narko-kartela i zbrišu ih sa lica zemlje.”

Ubrzo poslije Trampovog poziva na akciju, Obrador je rekao da, iako želi da razgovara sa američkim predsjednikom o problemu, ideja zajedničke vojne akcije “nije u skladu sa njegovim uvjerenjima”.

“Najgora stvar je rat”, dodao je Obrador.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj