AMERIČKI UNIVERZITETSKI PROFESOR TVRDI: Mašina za putovanje kroz vrijeme košta samo 250.000 dolara!

Profesor fizike sa Univerziteta u američkoj saveznoj državi Connecticut Ronald Mallett smatra da je moguće napraviti mašinu koja će primati informacije iz budućnosti!

Slikovni rezultat za Ronald Mallett time machine"

Iako je fizičko putovanje kroz vrijeme, za sada, nemoguće, on tvrdi da je za “mali novac” moguće napraviti mašinu koja će primati informacije od naših potomaka ili generacija iz bliske budućnosti.

Mallett vjeruje da takva mašina može biti napravljena već sada, jer, prema njegovim teorijama, “svjetlost može promijeniti vrijeme”.

“Koristeći se kružnom laserskom svjetlosti, uspio sam matematički pokazati da to može dovesti do savijanja prostora i vremena. Tok neutronskih spinova mogao bi prenijeti binarni kod u prošlost”, smatra Mallett.

Prema njegovom proračunu, takva sofisticirana mašina, koja bi se koristila laserima za okretanje vremena, koštao bi “svega 250.000 dolara”.

Mallettove kolege, kako prenose naučni portali, smatraju da je ova ideja možda nemoguća, ali se nadaju da će uspjeti u nekim projektima, koji su revolucionarni u poređenju sa drugim istraživačima na polju “putovanja kroz vrijeme”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj