TVRDE DA SU DEMOKRATE SPROVELE ‘LAŽNI PROCES OPOZIVA’! Republikanci traže svjedočenje Bajdenovog sina!

Republikanci su danas zatražili da sin bivšeg potpredsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden) i uzbunjivač čija je žalba pokrenula istragu o opozivu američkog predsjednika Donalda Trampa budu pozvani da svjedoče na javnim raspravama koje počinju sljedeće nedjelje.

Demokrate, koje kontrolišu američki Predstavnički dom, vjerovatno će odbiti pojavljivanje Hantera Bajdena (Hunter Biden) i neidentifikovanog uzbunjivača na saslušanjima koja bi trebalo da počnu u srijedu, prenosi Rojters.

Devin Nunjes, najviše pozicionirani republikanac u Obavještajnom komitetu Predstavničkog doma Kongresa SAD, uključio je Bajdena mlađeg i uzbunjivača u listu predloženih svjedoka u pismu koje je poslao predsjedniku Odbora za obavještajna pitanja u Predstavničkom domu, Adam Šifu, objavljenom na više mjesta na internetu.

Nunjes je u pismu naveo da su demokrate sprovele “lažni proces opoziva”. Nunjes je također optužio Šifa da je izmišljao dokaze kako bi telefonski poziv, koji je ključan za istragu, prikazao “u lošem svjetlu”.

Tramp je navodno iskoristio poziv od 25. jula, čiji je grubi transkript objavila Bijela kuća, da pritisne ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da povede istragu o Džou Bajdenu.

Bajden je, inače, vodeći kandidat demokrata koji će se suprotstaviti Trampovoj kandidaturi za reizbor sljedeće godine. Dok je obavljao funkciju potpredsjednika, njegov sin je bio u upravnom odboru Burisme, ukrajinske energetske kompanije.

Uzbunjivač je tvrdio da je Tramp tražio istrage protiv Bajdena u zamjjenu za dozvolu Zelenskom da posjeti Ovalni kabinet i omogućavanje isporuke gotovo 400 miliona dolara vojne pomoći koja je Ukrajini potrebna za odbranu od separatista koji podržavaju Rusiju, navodi agencija.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj