MNOGO GA POŠTUJEM, IMAMO DOBRE ODNOSE! Tramp dočekao Erdogana u Bijeloj kući!

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan stigao je u Washington gdje će boraviti u dvodnevnoj radnoj posjeti na poziv američkog predsjednika Donalda Trampa.

Slikovni rezultat za erdogan trump whitehouse"

Erdogana su u zračnoj bazi Andrews dočekali ambasador Turske u SAD-u Serdar Kilic, stalni predstavnik Turske pri UN-u Feridun Sinirlioglu, šef Protokola SAD-a Cam Henderson i drugi zvaničnici.

U delegaciji predsjednika Erdogana se nalaze i njegova supruga Emine, ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Čavušoglu, ministar trezora i finansija Berat Albayrak, ministar odbrane Turske Hulusi Akar, ministrica trgovine Turske Ruhsar Pekcan, šef predsjedničkog ureda za komunikacije Fahrettin Altun i glasnogovornik Ureda predsjednika Republike Turske Ibrahim Kalin.

Erdogan je u posjetu u Washington stigao na poziv američkog kolege Donalda Trampa, a iz Direkcije za komunikacije pri Uredu turskog predsjednika saopćeno je da će Erdogan i Tramp razgovarati o svim aspektima bilateralnih odnosa. Dvojac će predvoditi i sastanak proširenih delegacija Turske i SAD-a.

Tramp dočekao Erdogana u Bijeloj kući

Američki predsjednik Donald Tramp dočekao je danas u Bijeloj kući Redžepa Tajipa Erdogana. Tom prilikom pozdravio je dugogodišnje prijateljstvo između dvije zemlje.

– Velika mi je čast što smo ugostili predsjednika Erdogana. Mnogo ga poštujem, i imamo dobre odnose s njim – kazao je Tramp.

Istakao je da će Amerika i dalje nastaviti da pazi na granicu Sirije i Turske.

– Cijenimo sve što je urađeno da se poraze teroristi DAIŠ-a. Nedavno je ubijen i vođa te terorističke organizacije, na šta smo ponosni. Hvala Turskoj što pazi na teroriste DAIŠ-a – kazao je Tramp.

Još jednom je kazao da nije pratio javno saslušanje u Kongresu o njegovom opozivu.

– Imao sam bitnijeg posla. Mišljenje o svemu ću dati kada dobijem podrobniji izvještaj – kratko se osvrnuo Tramp.

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

Komentiraj