MEDIJI U SRBIJI DANIMA PIŠU DA SE VUČIĆ ‘OBRAČUNAVA SA STEFANOVIĆEM’! Na pitanje reportera o sumnjivim okolnostima trgovine oružjem kazao: “Otkud ja znam? Jesam li mu ja tata i mama?”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je navode nekih medija da je afera oko trgovine oružjem u stvari njegov obračun s ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

Slikovni rezultat za Vučić na pitanje reportera N1: "Otkud ja znam? Jesam li mu ja tata i mama?""

Vučić je izjavio da je pitao ministra Stefanovića šta je njegov otac Branko Stefanović u firmi GIM, a da mu je Stefanović rekao “ništa”. Vučić je rekao i da je on razumio da je zaposlen, te da ga je pogrešno optužio na televiziji, a da sada čuje da nije ni zaposlen.

“Onda sam ja najteže optužio Stefanovića”, rekao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše dokument u kojem piše da je Branko Stefanović posjetio “Krušik” u zvaničnoj delegaciji GIM-a 2017. godine, Vučić je rekao da to ništa ne dokazuje, i da ne zna gdje je bio tada Branko Stefanović ” jer mu nije ni otac ni majka”.

Vučić je rekao da je “najbogatija politička partija” objavila da je u aferi “Krušik” riječ o obračunu između njega i Stefanovića, ali da ako bi to bilo istina on pita zbog čega su lagali za kriminal.

Moje pitanje je da li je to bio ozbiljan kriminal ili unutarpartijski obračun. Treća opcija ne postoji“, rekao je Vučić novinarima.

Otkud ja znam? Jesam li mu ja tata i mama? Šta ako je bio? Šta to dokazuje ako je bio? Šta to dokazuje? Nešto mi tu tajite, pročitajte cijeli dokument. Otkud ja znam u kom svojstvu? Šta je tu kriminal?“, kazao je Vučić.

Na pitanje reportera da li se u tom slučaju radi o sukobu interesa, kazao je:

Pogledajte, pogledajte šta se svaki put dogodi. Uvijek pričaju o velikom kriminalu i uvek kad ih isterate na čistac, da nemaju ništa. Sa ovim naočalama ne vidim na blizinu. Svaki put na kraju ljudi dođu do toga da kažu ‘a je li to sukob interesa’? Ja molim Agenciju za borbu protiv korupcije da pristupi i utvrdi da je li bio sukob interesa, što je veoma važno da se ustanovi“, kazao je.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj