ODBLOKIRAN RAD PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH! Crnadak: Dobro je što je SNSD priznao grešku i popustio, dostavljajući imena za sastav parlamentarnih komisija Predstavničkog doma!

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak (PDP) poručio je da je dobro što je SNSD priznao grešku i popustio, dostavljajući imena za sastav parlamentarnih komisija Predstavničkog doma, jer je ovo pozitivan signal da bi Parlamentarna skupština BiH mogla da počne sa normalnim radom.

Crnadak se nada da će istovremeno biti odblokiran i rad Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.– Apelujem da rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH iskoristi ovaj pozitivan momenat i što prije izabere delegaciju BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope. Jedina smo evropska zemlja koja je član tog tijela, a ne učestvuje u njegovom radu. Imenovanjem parlamentarne delegacije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope bar donekle bismo umanjili negativan efekat te diplomatske blamaže – istakao je.

Ministar Crnadak smatra da u najkraćem roku treba da budu ratifikovani finansijski aranžmani koji čekaju u parlamentu, s obzirom na to da se radi o projektima izgradnje puteva, vodovoda i infrastrukture i korisni su za građane i u Republici Srpskoj i u FBiH.

– Od samog početka sam pozivao da Parlamentarna skupština BiH normalno radi dok traju pregovori o formiranju vlasti na nivou BiH. Institucije ne smiju da budu u blokadi, moraju stalno da rade, jer se tako šalje poruka da smo ozbiljan međunarodni partner – zaključio je Crnadak.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj