TOKOM DVODNEVNOG BOMBARDOVANJA POGINULO PREKO 30 PALESTINACA! Izraelska vojska priznala da je ubila osmočlanu palestinsku porodicu u Gazi!

Izraelska vojska priznala je da je u jednom od ovosedmičnih zračnih napada u Gazi ubijena osmočlana palestinska porodica.

Pozivajući se na izjavu glasnogovornika izraelske vojske, list “Haaretz“ javlja kako su izraelske zračne snage u srijedu “greškom“ pogodile stambenu u mjestu Deir al-Balah jer su mislili da je prazna.

Izraelska vojska je pokrenula istragu o tom napadu u kojem je ubijena osmočlana palestinska porodica, uključujući i petoro djece.

Prvobitno su izraelske snage saopćile da je meta napada bio Rasmi Asoarka, istaknuti član palestinskog pokreta Islamski džihad.

Tokom dvodnevnih zračnih napada izraelska vojska je u blokiranoj palestinskoj enklavi Gazi ubila najmanje 34, a ranila više od stotinu osoba.

Uz posredovanje Egipta, izraelske snage i palestinski pokreti su jučer proglasili prekid sukoba u Gazi, ali situacija u toj regiji je i dalje izuzetno napeta.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj