UOČI PREDSJEDNIČKIH IZBORA: Kolektivno trovanje u centru za prebrojavanje glasova u Šri Lanki

Uoči predsjedničkih izbora u Šri Lanki najmanje 50 funkcionera iz glavnog centra za prebrojavanje glasova u Colombu hospitalizovano je danas zbog trovanja hranom, javljaju zvanični izvori.

Portparol Nacionalne bolnice rekao je da se u bolnici trenutno nalazi 50 osoba zbog trovanja hranom, žena i muškaraca. Oni su dovedeni u bolnicu poslije obroka koji su imali u centru za prebrojavanje glasova.

Policija je saopštila da je istraga u toku.

Predsjednički izbori u Šri Lanki održavaju se sutra, a ankete najavljuju tijesnu borbu između predstavnika vladajuće stranke, ministra za stanovanje Sajitha Premadasa i Gotabhaye Rajapakse, brata bivšeg moćnika Mahinde Rajapaksa.

Ukoliko se 50 otrovanih funkcionera ne oporavi do sutra, rezervni sastav će biti pozvan, rekli su zvaničnici.

Izborna kampanja završena je u srijedu uvečer. Policija je zabilježila sporadično nasilje, a jedan pisac povrijeđen je jučer ubodima nožem u svom domu.

Više od 150.000 osoba raspoređeno je za izbore u 12.600 glasačkih mjesta i oko pedeset centara za prebrojavanje glasova širom zemlje.

Oko 15,99 miliona glasača treba da izabere predsjednika među 35 kandidata, uključujući samo jednu ženu.

Centar za prebrojavanje gdje je došlo do trovanja hranom nalazi se u Royal Collegu, koji je pohađao predsjednički kandidat Sajith Premadasa.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj