NIJE SPOMENUO IME, ALI SVI ZNAJU NA KOGA MISLI! Obama upozorio “revolucionarne” demokrate da pažljivo vode predizbornu kampanju!

Bivši američki predsjednik Barack Obama izdao je upozorenje demokratskim predsjedničkim kandidatima kazavši im da se odmaknu od politika koje nisu “ukorijenjene u stvarnosti”.

Obama je rekao da demokrate rizikuju da izgube birače ako se previše fokusiraju na ljevicu. Bivši predsjednik SAD-a, govoreći na jednom humanitarnom događaju u Washingtonu, rekao je da većina glasača ne želi rušiti sistem.

U trenutnom izboru za predsjednika SAD-a ima nekoliko desetina kandidata, a samo 18 demokrata se bori za nominaciju kako bi pokušali zauzeti mjesto republikanskog predsjednika Donalda Trampa kroz izbore 2020. godine.

Predvodnici demokrata su senatori Elizabeth Warren i Bernie Sanders, bivši potpredsjednik SAD-a Joe Biden, te Pete Buttigieg, gradonačelnik South Benda u Indiani.

Na događaju koji je u petak održan u Washingtonu, Obama nije konkretno spomenuo nijednog kandidata niti je kritikovao bilo čiji program rada. Umjesto toga, iskoristio je priliku da pozove demokrate da posvete posebnu pažnju pitanjima poput zdravstva i imigracije.

Ti birači, rekao je Obama, nemaju nužno iste poglede kao većina lijevo orijentiranih ili nešto “revolucionarnijih” članova Demokratske stranke.

Iako nije spomenuo nijedno ime, svi su primijetili da kao ‘radikalnog ljevičara’ u SAD-u većina javnosti percipira senatora iz Vermonta Berniea Sandersa. No pored Trampove administracije i njemu bliskih medija, očigledno je da ga tako percipiraju i dijelovi demokratske stranke.

Podsjećamo tokom kampanje za prethodne izbore Obama je snažno podržao kandidaturu Hillary Clinton koja je izgubila izbore.

(Global CIR/Agencije)

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj