Dileri bijesni: Divlje svinje pojele kokain vrijedan 20.000 eura!

Divlje svinje su do sada zadavale pravu muku zemljoradnicima, farmerima, vinogradarima, pa i vozačima automobila, a na taj spisak, dodali su i jednog novog nepirijatelja i to ni manje, ni više, nego dilere droge.

Naime, jedna kriminalna organizacija iz Toskane, ostala je bez kokaina u vrijednosti od nekoliko desetina hiljada eura, pošto im je krdo divljih svinja doslovno pojelo, te i uništilo kokain koji su zakopali u zemlji.

Jedan Italijan i trojica Alabanca iz Toskane, ostali su bez kokaina koji su zakopali u šumi, nakon što su divlje svinje namirisale pakete koji su bili zakopani u zemlji. Kako se navodi, one su izriljale put do droge koja se nalazila u nekoliko dobro zapakovanih paketa, a čija je ukupna vrijednost bila oko 20.000 eura. Droga je dobrim dijelom uništena, ali je značajna količina i pojedena od divljih životinja, piše Blic.rs.

Bizarni incident je slučajno izašao na vidjelo, pošto je jedan od dilera, čiji je telefon bio prisluškivan, bijesno izvijestio ostatak bande o gubitku droge. Nakon toga sva četverica su lišena slobode i optuženi su za tgovinu opojinim sredstvima. Dvojica od njih su dobili kućni pritvor, dok su ostala dvojica završila u zatvoru.

Kada se radi o divljim svinjama, tačnije, o uticaju kokaina na njih, nažalost nije bilo nikakve riječi, pošto prilikom pretrage terena nisu uočene.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj