JEDNOGLASNA ODLUKA! Džaferović na visini zadatka: ‘NATO podržava dokument koji smo usvojili, ovo je pobjeda BiH, svih njenih naroda i građana’

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović nakon imenovanja Zorana Tegeltije za mandatara Vijeća ministara BiH kazao je kako je dogovoreno slanje dokumenta kojeg podržavaju svjetske sile, kao i NATO savez.

On je izjavio da je Predsjedništvo BiH danas usvojilo plan reformi BiH koji će biti dostavljen putem Stalne misije pri NATO savezu u Briselu, samo jedan dan nakon što Predstavnički dom PS BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara u Vijeću ministara BiH.

“Pobjednici su BiH, svi dijelovi BiH i svi narodi i svi građani BiH. Mi smo u protekla dva mjeseca u Predsjedništvu BiH radili naporno zajedno s prijateljima iz svijeta i NATO saveza i došli do dokumenta koji će biti dostavljen u NATO savez i koji omogućava nastavak odnosa i saradnje sa NATO savezom“, rekao je Džaferović.

On je kazao kako je najvažnije je da je dokument u skladu sa vladavinom pravom i poštuje sve do sada donesene zakone i odluke.

“Ovaj dokument podržavaju naši prijatelji iz svijeta i NATO saveza. Ja sam od onih kojeg interesuje suština. Neću dati niti jednu izjavu kojom ću otežati političku situaciju i pogoršati političku klimu unutar BiH”, dodao je Džaferović.

On je kazao da je postignut konsenzus, što je karakteristika situacije koju živi Bosna i Hercegovina.

“Predsjedništvo BiH je jednoglasno donijelo odluku. Bilo je onako kako sam sve vrijeme govorio, nije moguć ničiji diktat niti unilateralni diktat unutar BiH. Moguće je samo da se dogovaramo kako dalje. Dok se ne dogovorimo oko promjena, moramo poštovati rješenja koja imamo na snazi”, zaključio je član Predsjedništva BiH.

(Global CIR/Agencije)

  1. […] JEDNOGLASNA ODLUKA! Džaferović na visini zadatka: ‘NATO podržava dokument koji smo usvojil… […]

Komentiraj