STIGLA PRVA REAKCIJA! Dodik nakon odluke da se NATO-u pošalje Program reformi: SDS i PDP su bijesni, neka se ne ljute!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je danas nakon odluke Predsjedništva BiH da naša zemlja nastavi svoj NATO put tako što će u sjedište Alijanse u Brisel poslati Program reformi, da “nikakav dokument koji prejudicira članstvo u NATO nije usvojen”.

Naime, kao što je više puta do sada ponovljeno, slanje bilo kakvog dokumenta kao nastavka saradnje sa NATO-om, ne znači automatski da BiH postaje članica tog vojnog saveza. 

Nakon reakcija iz PDP-a i SDS u kojem su Dodika optužili za “izdaju”, on se u suštini osvrnuo na njihove izjave i saopćenja. 

–  Čak se otvoreno u tom dokumentu kaže da su u pitanju reforme i da one ne prejudiciraju članstvo. Piše da je za svako kretanje prema članstvu u NATO potrebna nova odluka Predsjedništva BiH i Parlamentarne skupštine BiH i da će se odluke donositi u skladu sa stavovima svih organa vlasti na nivou BiH – naglasio je Dodik.

Istakao je da razumije SDS i PDP.

– Mislim da bi trebalo da prestanu da se ljute. Vidim da su bijesni. Razumijem to, jer su dugo sjedili neopravdano na mjestima u oganima vlasti na nivou BiH. Ovim se ruši njihova privilegija da rade mnogo toga što nije u skladu sa stavovima Narodne skupštine RS-a (NSRS) – istakao je Dodik.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj