(FOTO) Stanari zgrade u Bolničkoj ulici demantuju navode iz Avazovog teksta

Prije nekoliko dana, tačnije 18.11.2019., u Dnevnom avazu objavljen je članak u kojem je penzionisani general Armije RBiH Fikret Muslimović optužen da je ‘ostavio bez krova nad glavom ratnog vojnog invalida Zaima Muftića’, što se prilikom našeg istraživanja pokazalo kao netačna tvrdnja.

Naime, jedan od sagovornika Avaza kazao je kako je sa svim stanarima zgrade u Bolničkoj ulici u sarajevskoj općini Centar gdje se nalazi stan supruge generala Fikreta Muslimovića, Zlate Muslimović, dogovoreno da se Muftić useli u podrumske prostorije na br. 20, te da je ‘jedino Muslimović svoju saglasnost uslovljavao dozvolom da proširi stan kako bi ga zatvorio’. Nakon što mu je to dozvoljeno, Muslimović je, prema navodima Avazovog sagovornika, ipak odbio dati tu saglasnost.

Tek formalni razgovor sa nekoliko stanara spomenute zgrade (imena poznata redakciji) bio je dovoljan da saznamo kako je situacija mnogo drugačija od one prikazane u spornom Avazovom članku. Prema njihovim riječima, pomenuti Zaim Muftić je pokušao useliti u zajedničke prostorije zgrade (podrum) u kojem stanari imaju svoje ostave koje su njihovo vlasništvo 1/1. Stanari su primijetivši to pozvali policiju, koja je pomenuto lice udaljila iz podrumskih prostorija zgrade. Potom su se u Općini Centar svi vlasnici stanova i podrumskih prostorija negativno izjasnili po Muftićevom zahtjevu, odnosno svojim potpisima su potvrdili izjave da ne pristaju da mu ustupe svoje podrumske prostorije.

Izjave stanara da ne dozvoljavaju ustupanje zajedničkih prostorija Zaimu Muftiću

Stanari pomenute zgrade su istakli da je general Fikret Muslimović bio jedan od inicijatora da se da saglasnost da se na pomenutoj zgradi dograde dva nova sprata sa stanovima za borce, ali kao ni svi ostali stanari, nije bio saglasan da se zajedničke podrumske prostorije dodijele pomenutom licu, što se da vidjeti iz priloženog dokumenta. Da li su ti dograđeni stanovi doista dodijeljeni borcima i invalidima, to je drugo pitanje.

Pored toga, budući da se radi o starijoj stambenoj zgradi koja nije imala drugu ploču, svi stanari prvog sprata su strpljivo podnosili teret svakodnevne buke, velike količine prašine i podnosili druge žrtve za vrijeme pomenute nadogradnje betonske ploče.

Stoga vlasnici stanova ističu da tvrdnje iznesene u Avazovom tekstu ne odgovaraju istini. U prilog svojim tvrdnjama da je odluka o odbijanju Muftićevog zahtjeva bila zajednička, dali su nam na uvid brojnu dokumentaciju. Pored toga, dopustili su nam i da fotografišemo zajedničke prostorije, koje je Muftić pokušao prisvojiti.

Sa druge strane, jedan od stanara u pomenutoj zgradi je kazao i da general Muslimović nije radio ništa na svoju ruku, već da su svi stanari pristali i potpisali saglasnost da se dozvoli zatvaranja balkona na stanu njegove supruge, a za taj poduhvat uredno je pribavljena urbanistička i građevinska saglasnost.

Na kraju su pojedini stanari istakli da se osjećaju uznemireno i nelagodno zbog prevelikog interesovanja javnosti za njihovu zgradu, koja je, smatraju oni, neopravdano stavljena u negativan kontekst u članku Dnevnog avaza, gdje je objavljena i fotografija zgrade te naznačena ulica gdje se ona nalazi.

(Global CIR/Amel Jašarević)

PROČITAJTE JOŠ:

Komentarion this Post

  1. Da li je lijepo staviti metu na neciju zgradu, da li je opravdano stavljati metu na neciji prozor.Sramota šta se radi. Pokazes zgradu i pokazes prozor …..Poziv na linč, tekst u avazu ispisan pun laži, Sramotno je današnje “NOVINARSTVO” ……

    Reply
  1. […] (FOTO) Stanari zgrade u Bolničkoj ulici demantuju navode iz Avazovog teksta (VIDEO) SVJEDOČENJE NEKADAŠNJEG MAJORA JNA! Čandić: Radončić je bio suradnik KOS-a pod pseudonimom ‘Šćepo’, na vezi ga je držao oficir KOS-a Nikola Radujko! Vidovdanski savez Vlade Kantona Sarajevo Objavljeno u: […]

  2. […] General Fikret Muslimović o historijskom značaju uloge generala Rasima Delića u odbrani BiH! (FOTO) Stanari zgrade u Bolničkoj ulici demantuju navode iz Avazovog teksta Vidovdanski savez Vlade Kantona Sarajevo SVE ŠTO TREBATE ZNATI O SISTEMU BEZBJEDNOSTI ARMIJE […]

  3. […] KOS-a pod pseudonimom ‘Šćepo’, na vezi ga je držao oficir KOS-a Nikola Radujko! (FOTO) Stanari zgrade u Bolničkoj ulici demantuju navode iz Avazovog teksta Dodik navodno ‘između EU i NATO-a’, a Radončić između ‘Fantoma iz […]

  4. […] generala Fikreta Muslimovića za emisiju ‘Pošteno’ urednice Duške Jurišić (FOTO) Stanari zgrade u Bolničkoj ulici demantuju navode iz Avazovog teksta (VIDEO) SVJEDOČENJE NEKADAŠNJEG MAJORA JNA! Čandić: Radončić je bio suradnik KOS-a pod […]

Komentiraj