MOŽDA NIJE SAVRŠENA, ALI JE SVAKIM DANOM BOLJA! Izetbegović odgovorio Dodiku: Svaki pedalj ove zemlje je zajednički, ništa nije samo srpsko!

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović prisustvovao je odavanju počasti šehidima i poginulim borcima na Šehidskom mezarju Kovači, te na mezaru prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića.

Slikovni rezultat za BAKIR IZETBEGOVIĆ"

Izetbegović je tom prilikom kazao kako je najvažnije da čovjek ima državu jer onda ima i dom i sigurnost. Komentirajući izjave Milorada Dodika da je BiH zajednička, a da je entitet RS samo srpski, Izetbegović je poručio da je svaki pedalj ove zemlje zajednički, te da ništa u BiH nije samo srpsko.

BiH, dodao je, ide u pravom smjeru, uprkos opstrukcijama i preprekama, a svakim danom je sve jača i jača.

– BiH postoji hiljadu godina, postojat će još hiljadu, uvjeren sam – poručio je Izetbegović.

Govoreći o važnosti Dana državnosti i značaju države za svakog njenog građanina, Izetbegović je istaknuo da ljudi možda nisu svjesni dovoljno da oni koji imaju državu, imaju i sigurnost, a njihova djeca budućnost.

– Treba pogledati neke narodi koji to nemaju kako žive. To treba čuvati i unaprjeđivati. Možda ta država nije savršena, ali mislim da je svakim danom sve bolja – rekao je Izetbegović.

Izetbegović je kazao da je Program reformi BiH, kojeg je Predsjedništvo BiH usvojilo prošle sedmice, vrlo značajan jer je odblokirao mnoge procese.

– U decembru prošle godine pozvani smo da podnesemo ANP i na bazi njega je urađen materijal koji je podržao NATO. Tim dokumentom deblokiran je NATO put BiH koji je bio u zastoju, implementacija reformi, proces rada Parlamentarne skupštine i formiranje vlasti. Zahvaljujem se Miloradu Dodiku što je na kraju imao snage da uradi takvu stvar – kazao je Izetbegović.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj