TEGELTIJA DOBIO ZELENO SVJETLO KOMISIJE ZA PRIPREMU IZBORA VIJEĆA MINISTARA! U odgovorima na pitanja potvrdio: ‘Republika Srpska institucijama BiH ne može nametnuti svoje odluke’

Zoran Tegeltija, kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, kazao je danas da bh. entitet Republika Srpska institucijama Bosne i Hercegovine ne može nametnuti svoje odluke.

Slikovni rezultat za Zoran Tegeltija, k"

“Svima je jasno da zaključci narodne Skupštine obavezuju Narodnu skupštinu i institucije Republike Srpske. Republika Srpska i Narodna Skupština RS nikada sama ne može nametnuti institucijama Bosne i Hercegovine ni svoje zaključke ni svoje odluke”, kazao je Tegeltija danas pred Komisijom za pripremu izbora Vijeća ministara BiH.

Prije samo nekoliko dana, Dodik je kazao kako je vojna neutralnost RS-a neupitna i da je Republika Srpska vraćena na poziciju faktora odlučivanja o “tim integracijama, kakve god bile”.

Podsjetimo, Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH na današnjoj sjednici dala je preporuku Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH da imenuje Tegeltiju za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Za imenovanje Tegeltije su glasali Staša Košarac, Halid Genjac, Edita Đapo, Mirsad Kukić, Jakov Galić, Nenad Nešić, Dženan Đonlagić i Predrag Kožul. Protiv su bili Saša Magazinović, Branislav Borenović, Dragan Mektić, Aida Baručija, Jasmin Emrić i Predrag Kojović.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj