TOTALNO RASULO U KANTONALNOJ ŠESTORCI! Damir Marjanović napustio Klub Naše stranke u Skupštini KS, pridružio se Damiru Nikšiću, a očekuju i ‘nova pojačanja’

Kantonalni zastupnik Damir Marjanović napustio je Klub Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, saznaje Klix.ba.

On će u budućnosti djelovati kao dio parlamentarne grupe zajedno sa zastupnikom Damirom Nikšićem, a koji je prije nekoliko mjeseci napustio Klub SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo.

Marjanović je navodno ovu odluku donio jer nije zadovoljan procesima u Kantonu Sarajevo, ali i određenim potezima vladajuće većine koju čine Naša stranka, Narod i pravda, SDP BiH, DF, Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL) i SBB.

Iz klubova stranaka koje su dio vladajuće koalicije u proteklom periodu, pored Damira Marjanovića i Damira Nikšića, istupio je još i zastupnik Fahrudin Pecikoza, a koji je bio u Klubu zastupnika iz reda SBB-a.

Radom vladajuće većine u KS nije zadovljan ni predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, a koji je prije nekoliko dana indirektno zaprijetio smjenom ministru privrede KS Harisu Bašiću (NiP) kojem je poručio da će on biti ministar do onog dana do kad SBB i DF ne odluče suprotno.

Kako saznajemo, parlamentarna grupa koju za sada čine Nikšić i Marjanović u narednim mjesecima trebala bi biti proširena s još nekoliko zastupnika koji trenutno djeluju u klubovima vladajućih stranaka.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj