ODOBRIO MU KREDIT U DEUTSCHE BANCI! Bivši Trampov bankar počinio samoubojstvo!

Bivši dužnosnik Deutsche Banka Thomas Bowers počinio je samoubojstvo vješanjem u svom domu u Malibuu 19. studenog, utvrdio je mrtvozornik okruga Los Angeles.

Prema pisanju LA magazina, Bowers (55) je bio voditelj američkog odjela Deutsche Banka koji je odobrio zajmove Trampu na prijedlog Rosemary T. Vrablic, direktorice Deutsche Banka koja je postala Trampova privatna bankarica 2010. godine. Između ostalih, Bowers je odobrio zajam Trampu u iznosu više od 100 milijuna dolara za kupnju  golf resorta u Miamiju, i to nakon što su Tramp i Deutsche Bank imali spor oko lošeg kredita u Chicagu.

Inače, Deutsche Bank je posudio Trampu oko 2 milijarde dolara nakon što ga je odbila većina drugih financijskih institucija zbog njegovih bankrota. Odnos Trampa i Deutsche Banka je došao pod istragu dva kongresna odbora, kao i glavnog državnog odvjetnika New Yorka s ciljem da se rasvijetli Trampovo poslovanje, o čemu je u ožujku pisao New York Times.

Nije prvi

Thomas Bowers je od 2015. radio kao direktor Starwood Capitol Groupa, a 2016. postavljen je za člana Upravnog odbora Opus Banke.

Bowers nije prvi bankar iz Deutsche Banka povezan s Trampom koji je počinio samoubojstvo. Analitičar financijskih derivata William S. Broeksmit, koji je navodno imao veze s Trampom i Rusijom, objesio se uzicom za pse u svom domu u Londonu 2014. godine.

(Global CIR/NYT/Agencije)

Komentiraj