FRANCUSKA UVRIJEĐENA NAKON ERDOGANOVIH IZJAVA: Pozvat će turskog veleposlanika da objasni njegove komentare!

Francusko ministarstvo vanjskih poslova pozvat će turskog veleposlanika kako bi objasnio uvredljive komentare predsjednika Tayyipa Erdogana na račun francuskog predsjednika, priopćeno je u petak iz Elizejske palače.

Erdogan je rekao da upozorenje Emmanuela Macrona da je NATO u stanju moždane smrti “odražava bolesno i površno” razumijevanje te da bi on sam trebao provjeriti nije li on u stanju moždane smrti.

“Što se tiče zadnjih ekscesa turskoga predsjednika, to nisu izjave, to su uvrede”, rečeno je te dodano: “Očekujemo da ih predsjednik Erdogan objasni”.

Erdogan napao Macrona

Erdogan se u petak žestoko obrušio na svog francuskog kolegu koji je nedavno ocijenio da je NATO u stanju moždane smrti, pozivajući ga da ponajprije preispita vlastitu moždanu smrt.

“Obraćam se iz Turske francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu i to ću ponoviti i NATO-u. Prvo preispitaj vlastitu moždanu smrt”.

Tim oštrim riječima Erdogan je odgovorio na Macronove kritike turske vojne operacije u Siriji protiv kurdske milicije, koja je saveznica Zapada u borbi protiv džihadističke skupine Islamske države (IS).

Izvrijeđao ga

“Nitko na tebe ne obraća pozornost. Još imaš nešto amatersko, pa prvo počni to popravljati”, rekao je Erdogan pa nastavio: “Kad se treba hvalisati, to znaš jako dobro. A kad treba NATO-u uplatiti novac koji mu duguješ, e to je već druga stvar”.

“Toliko je neiskusan! Nema pojma što je protuteroristička borba, zato su mu žuti prsluci preplavili Francusku”, rekao je još Erdogan pa zaključio: “Gestikulirajte vi koliko vam drago, u konačnici priznat ćete utemeljenost naše borbe protiv terorizma”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj