U HRVATSKOJ NA POMOLU JOŠ JEDAN ŠTRAJK: Nakon medicinskih radnika i prosvjetara, sada carinici traže promjenu koeficijenta!

Carinski sindikat Hrvatske u ponedjeljak ide na razgovor u Ministarstvo rada. Razgovarat će o višegodišnjem zahtjevu za korekcijom koeficijenata.

Predsjednik Carinskog sindikata Hrvatske Rino Štorić požalio se na pritiske koje doživljavaju.

-S obzirom da nekoliko godina tražimo usuglašavanje koeficijenata, u Ministarstvu financija i Carinskoj upravi nemaju sluha i ne primaju nas na razgovore pa smo organizirali protest i uručili dopis predsjedniku vlade i nakon toga nema nikakve reakcije –  opisao je predsjednik Carinskog sindikata Hrvatske Rino Štorić.

Kaže da se nad njima vrši pritisak.

Proveli smo referendum za štrajk, međutim ovog momenta mogu reći da u ponedjeljak imamo sastanak u Ministarstvu rada i ovisno o rezultatima tog sastanka donijet ćemo odluke o daljnjem postupanju –  dodao je.

Kaže kako očekuju pozitivan rezultat sastanka, ali i kako se nad njim lično, ali i nad sindikatom, vrši strašan pritisak.

Onemogućavanje rada, pokušaj da nas se doslovno uguši kao sindikat, ali mi ne odustajemo, ja ne odustajem. Zato i očekujemo da ćemo u Ministarstvu rada razgovarati na temelju činjenica i očekujemo razumijevanje, ne bismo išli na sastanak ako ne očekujemo pozitivan rezultat –  zaključio je Štorić u razgovoru za N1.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj