Vlada KS krišom donijela odluku: Nermin Muzur više nije na čelu Turističke zajednice

Vlada Kantona Sarajevo (KS) je na sjednici održanoj 14. novembra ove godine donijela Odluku o razrješenju Povjereništva u Turističkoj zajednici KS.

Povjereništvo u Turističkoj zajednici KS u sastavu Nermin Muzur kao predsjednik, te Mersiha Mehmedagić i Azra Džigal kao članice, razriješeno je dužnosti.

Istovremeno je usvojeno Rješenje o imenovanju vršiteljice dužnosti predsjednice Turističke zajednice KS, a na tu je poziciju imenovana Azra Džigal. Ona je na tu poziciju imenovana na period od najviše tri mjeseca od dana imenovanja.

Zanimljivo je da, iako aktuelna vlast u KS ističe svoju transparentnost kao jednu od vrlina koja ih razlikuje od svih ranijih vladajućih garnitura, o ovoj promjeni rukovodećih struktura u Turističkoj zajednici javnost nije upoznata putem izvještaja sa sjednice Vlade KS, već je informacija, u skladu sa zakonskom obavezom, objavljena u Službenim novinama KS.

Četrnaestog novembra su, podsjećanja radi, održane dvije sjednice Vlade KS, a promjena rukovodećih struktura u Turističkoj zajednici KS nije bila na dnevnom redu niti jedne od ove dvije sjednice.

(Global CIR/Faktor)

Komentiraj