O IMENOVANJU TEGELTIJE: Danas zasjedaju rukovodstva oba doma Parlamenta BiH

Predsjedavajući Zastupničkog doma i Doma naroda PSBiH Denis Zvizdić i Dragan Čović zakazali su za danas odvojene sjednice kolegija ovih institucija državne zakonodavne vlasti.

Na dnevnom redu sjednice Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a koji pored Denisa Zvizdića čine i njegovi zamjenici Nebojša Radmanović i Borjana Krišto, bit će govora o 4. hitnoj sjednici Zastupničkog doma PSBiH.

Ova sjednica bit će održana sutra, a na predloženom dnevnom redu je potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, ali i imenovanje članova stalnih komisija ovog doma.

Na dnevnom redu Kolegija Zastupničkog doma PSBiH nalazi se i zastupnička inicijativa Saše Magazinovića kojom se Vijeće ministara BiH obavezuje da u roku od 30 dana donese dopunu Poslovnika o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama Bosne i Hercegovine, na način da se propiše jasno označavanje službenih vozila naljepnicom ili na drugi odgovarajući način kako bi učesnicima u saobraćaju, kao i građanima bilo jasno vidljivo da se radi o službenom vozilu i kojoj instituciji pripada, a sve u svrhu sprečavanja zloupotreba korištenja.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović zakazao je za danas sjednicu Kolegija Doma naroda PSBiH. Zajedno sa zamjenicima predsjedavajućeg Nikolom Špirićem i Bakirom Izetbegovićem razmatrat će formiranje stalna radna tijela u Domu naroda PSBiH bez kojih nije moguće razmatrati zakone u državnom organu zakonodavne vlasti.

Čović je na dnevni red stavio i određivanje nadležne komisije za razmatranje delegatskih inicijativa Denisa Bećirovića i Zlatka Miletića, kao i određivanje nadležne komisije za razmatranje Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar – juni 2019. godine.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj