NOVA VEĆINA KREĆE U AKCIJU! Prikupljeni potpisi za smjenu Vlade KS i Konakovića!

Zahtjeve za smjenu Vlade KS i rukovodstva Skupštine KS potpisali su zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB), Demokratske fronte (DF) i jedan zastupnik iz BOSS-a.

Ove četiri stranke u Skupštini Kantona Sarajevo imaju 19 zastupnika, što je sasvim dovoljno da se izglasa nepovjerenje vladi Edina Forte te da se izabere novi saziv Vlade KS na čelu s Mariom Nenadićem kao nestranačkim kadrom.

Zahtjev je potpisalo 18 zastupnika u Skupštini KS s tim što nedostaje potpis zastupnice Jasne Duraković iz SBB-a, koja trenutno boravi u Sjedinjenim Američkim Državama, i samo fizički nije u prilici da stavi svoj potpis na zahtjev.

U Kantonu Sarajevo SDA će dobiti poziciju predsjedavajućeg Skupštine KS i sedam ministara u Vladi KS, dok će tri ministarstva pripasti SBB-u, a dva DF-u. Aktuelnog predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića trebao bi zamijeniti ili Mahir Dević ili Mirza Čelik iz SDA, saznaje Klix.

Također, najvjerovatnije će biti izvršene i smjene određenih zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, a sve kako bi se onemogućile opstrukcije u Kolegiju Skupštine KS koji čine predsjedavajući, zamjenici predsjedavajućeg i predsjednici zastupničkih klubova.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj