SDA priprema inicijativu za smjenu Elmedina Konakovića!

Zastupnici Stranke demokratske akcije nisu se pojavili na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, prvoj nakon najava Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB) i Demokratske fronte (DF) o formiranju nove skupštinske većine u tom kantonu.

Mahir Dević, predsjedavajući Kluba SDA, kazao je za N1 da su i na prošloj sjednici najavili da neće doći, a da trenutno pripremaju inicijativu za smjenu predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića.

Svoj nedolazak iz Kluba SDA opravdali su u e-mailu Skupštini KS u kojem navode da “nisu u mogućnosti prisustvovati današnjoj sjednici zbog ranije preuzetih obaveza”. 

Kako je potvrđeno iz SDA, razlog što se nisu pojavili na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo je taj jer pripremaju inicijativu za smjenu predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića i Vlade KS. 

Izvještaj će podnijeti u toku dana.

Kako saznajemo, zahtjeve za smjenu Vlade KS i rukovodstva Skupštine KS potpisali su zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB), Demokratske fronte (DF) i jedan zastupnik iz BOSS-a

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj