BANJALUČKA POLICIJA NA MUKAMA! Lopovi u seriji pljački iz kuća odnijeli oružje, nakit i 30.000 KM!

Banjalučka policija trenutno je zatrpana prijavama o seriji teških krađa u porodičnima kućama u kojima je nestalo lično oružje, zlatni nakit i velika količina novca.

Srpskainfo saznaje da je u samo jednoj pljački porodične kuće u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke nestalo oružje, nakit i novac u ukupnoj vrijednosti od 30.000 maraka.

Iz Policijske uprave Banjaluka naravno nije saopštena količina ukradenog novca, već osnovni podaci.– Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 19. decembra postupili su po prijavi da je u mjestu Bronzani Majdan u porodičnoj kući izvršena provala. Nepoznati izvršilac je iskoristio odsustvo vlasnika te iz porodične kuće otuđio pištolj vlasništvo oštećenog, kao i određenu količinu novca. Na licu mjesta izvršen uviđaj. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu “Teška krađa”. Rad na navedenom predmetu i pronalasku izvršioca krivičnog djela je u toku – saopšteno je iz PU Banjaluka.

Istog dana kada se dogodila velika pljačka u Bronzanom Majdanu, prijavljena je i teška krađa u Kotor Varošu.

Lopovi su takođe iz porodične kuće ukrali pištolj, naki i “određenu količinu novca” naveli su iz PU Banjaluka.

Materijalna šteta kako navode, biće naknadno utvrđena.

(Global CIR/SI)

Komentiraj