NA UDARU JAVNOSTI: Premijer Australije odmara na Havajima dok bukte požari

Premijer Australije Skot Morison javno se izvinio danas zbog toga što je otišao na odmor na Havaje dok se situacija sa požarima u zemlji pogoršava.

Morison je rekao da će skratiti odmor nakon što je njegovo odsustvo ove nedjelje naišlo na osudu i proteste.

Duboko žalim ako je moj odlazak sa porodicom na odmor u ovom periodu uvrijedio nekog od brojnih Australijanaca pogođenih strašnim požarima”, rekao je Morison.

U požarima koji bukte od septembra u Australiji poginulo je osam osoba, a uništeno više od 700 kuća i izgorjelo na milione hektara. Trenutno se vatrogasci bore sa više od 100 požara usred rekordnog talasa vrućine.

Dvojica vatrogasaca dobrovoljaca poginula su u saobraćajnoj nesreći juče dok su išli na zadatak da gase veliki požar kod Sidneja.

Nenajavljeni odmor premijera u ovom trenutku izazvao je kritike javnosti, a ubrzo su se na društvenim mrežama pojavile parole kao što su „Gdje si SkoMo”, „Gdje si dođavola” i „Otkaz Morisonu”.

Mali predah poslije napornog dana 

On je danas potvrdio za radio stanicu 2GB da je na Havajima sa porodicom. Dodao je da dobija redovno informacije o požarima i posljedicama prošlonedjeljne erupcije vulkana na Novom Zelandu u kojoj je poginulo 11 Australijanaca.

Imajući u vidu najnovije tragične događaje, vraćam se u Sidnej što prije”, naveo je Morison.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj