NA KRAJU KAMPANJE! Kolinda u Vukovaru: Sigurna sam da našim braniteljima nije žao što su poginuli

Kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović na završnom skupu u Vukovaru večeras je izjavila da je sigurna da braniteljima Hrvatske nije žao što su poginuli te da Srbija od nje neće dobiti zeleno svjetlo za ulazak u EU dok ne otkrije podatke o nestalima iz Domovinskog rata.

Grabar-Kitarović je dodala i da Srbija od nje i Plenkovićeve vlade neće dobiti zeleno svjetlo za ulazak u Evropsku uniju fok ne otkrije podatke o nestalima iz Domovinskog rata, piše Jutarnji.hr.

“Sigurna sam da našim poginulima nije žao što su poginuli, jer Hrvatska je tu. Obećala sam Marijanu Živkoviću da ću mu pomoći u skladu sa svojim ovlastima. Ja ne mogu utjecati na pravosuđe, ali mogu reći da je ljudsko dostojanstvo važno”, poručila je Kitarović, prenosi N1 Hrvatska.

Dodala je i da je istina u Srbiji te da se neće ustručavati pričati s kim treba sve dok ne dobiju podatke o nestalima kako bi od Hrvatske dobili zeleno svjetlo za ulazak u EU.

O pločama na ćirilici je naglasila da poštuje Ustav, ali da hrvatski narod i Vukovar imaju crtu ispod koje ne mogu ići.

“Nismo mi neznalice, ali dok se ne prizna da ovdje nije bio građanski rat, dok se ne otkriju ratni zločinci i dok se ne utvrdi istina o nestalima, ćirilica u Vukovaru ponovno otvara rane. To je kao da gradite kuću bez temelja”, poručila je Kolinda u Vukovaru.

Okupljenima na predizbornom skupu u Vukovaru je poručila da probleme stanovnika Vukovara najbolje zna njihov gradonačelnik, ali i da je ona svih pet godina mandata bila uz Vukovarce, a ne samo u kolonama sjećanja.

Komentarišući region kazala je da je Hrvatsku izvukla i učinila je boljom zemljom.

“I to je razlog zašto su ovi izbori bitni, da spriječimo neke nove, neobalkanske ideje”, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Večerašnji skup Kolinda posljednji je bio u predizbornoj kampanji prije izbora kada će Hrvati u nedjelju birati novog predsjednika.

Komentiraj