AKCIJA ‘BATO’: Službenici SIPA-e i OSA-e u Mostaru zaplijenili 40 kilograma droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u subotu su, u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, realizirali operativnu akciju kodnog naziva “Bato”, usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Postupajući po naredbi Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantonalnog suda u Mostaru, policijski službenici SIPA-e su na području Mostara uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tokom akcije pretreseno je terensko motorno vozilo, prilikom čega su otkrivene i privremeno oduzete 44 vrećice ukupne težine oko 40 kilograma u kojima se nalazila nepoznata materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa.

Između navedenog, privremeno su oduzeta i tri mobilna telefona.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšene osobe bit će predate u daljnju nadležnost Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, saopćio je portparol SIPA-e Luka Miladinović.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj