Glasao i Dragan Čović: Predsjedanje Hrvatske EU od velikog značaja za BiH

Predsjednik nevladine udruge Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović, obavio je jutros građansku dužnost na izborima za predsjednika Republike Hrvatske. Kasnije je, u obraćanju medijima, kazao kako su izbori u susjedstvu ovog puta zanimljivi, te kako konačnog pobjednika očekuje u drugom krugu izbora.

– Sve ukazuje da će biti drugi krug, pa ćemo se morati javiti još jednom ovdje za 15 dana, ali u svakom slučaju izbori su za nas važni. Kada već imamo mogućnost, po zakonima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, glasovati, onda ovo jednostavno treba i iskoristi, kazao je.

Od posebnog značaja za bh. Hrvate je, kako je naveo, hrvatsko presjedanje Evropskom komisijom, a poruke koje dolaze sa Pantovčaka “uvijek se daleko čuju, pa se nada da ćemo imati kontinuitet tih poruka”.

– Pozvao sve glasače u Bosni i Hercegovini da podrže kandidata HDZ-a i vjerujem da ćemo o tome, u konačnici, 5. siječnja, moći svjedočiti, rekao je Čović.

Veliki broj birača u Mostaru izašao je jutros na birališta, a svi sa kojima smo razgovarali vjeruju u pobjedu Kolinde Grabar – Kitarović.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj