PRIVREMENI REZULTATI PREDSJEDNIČKIH IZBORA U HRVATSKOJ! Milanović pobjednik prvog kruga izbora, u drugom krugu snage će odmjeriti s Kolindom!

U Hrvatskoj su u 19 sati zatvorena birališta i okončano glasanje u prvom krugu predsjedničkih izbora. Već je obrađeno preko 90% glasačkih mjesta.

 Prema najnovijim privremenim neslužbenim rezultatima izbora, Zoran Milanović osvaja 29,64 posto, Kolinda Grabar-Kitarović 26,92 posto, a Miroslav Škoro 24,29 posto.

Do sada je obrađeno je 91,98 posto biračkih mjesta.

“Htio bih zahvaliti svim građanima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su glasali za našeg kandidata Zorana Milanovića. Ovo je pobjeda Zorana Milanovića, SDP-a i naših partnera. Naši su građani izabrali put kojim žele da Hrvatske krene u 2020. godini”, rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Ministar gospodarstva Darko Horvat je rekao da se “polako ostvaruje strateški cilj HDZ-a” –  Kolinda Grabar-Kitarović sigurno ulazi u drugi krug, nakon čega slijedi, dodao je, potpuno drukčija kampanja.

“I u ono što sam siguran, velika većina glasova koje danas dobiva Škoro u drugom krugu ide u portfelj Kolinde Grabar-Kitarović”,

Smatra da će manji dio birača koji su danas glasali za Škoru u drugom krugu svoj glas dati Milanoviću, ali velika većina koji su danas glasali za Škoru su, kako je rekao, po vokabularu dio HDZ-ovog biračkog tijela i to će, siguran je, pokazati u drugom krugu.

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader također tvrdi da je sve kako je HDZ planirao – Grabar-Kitarović ulazi u drugi krug izbora, a uvjeren je da će u drugom krugu “svi biti jedinstveni i pobijediti Milanovića“.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj