U FRANCUSKOJ RADARE PREPUSTILI PRIVATNIM KOMPANIJAMA: Snimaju prekršaje na cestama i javljaju policiji, a ona na taj način štedi!

Nakon što je policija u Francuskoj prije dvije godine prepustila posao kontrole brzine putem radara privatnicima, kompanije su u stalnoj potrazi za novim radnicima koji po cijeli dan ubiru novac na cesti.

U Francuskoj od 2017. godine postoje privatne tvrtke koje su vlasnici vozila s ugrađenim radarima te umjesto policije nadziru promet i snimaju prebrze vozače. Podatke potom šalju policiji koja izdaje kazne, piše HAK revija.

Policiji je taj posao bio preskup, pa su ga prepustili privatnicima koji, doduše, ne smiju zaustavljati vozače u prekršajima nego ih samo snimaju.

Precizirano je na kojim cestama mogu raditi, a tvrtke poput Geosa ili Mobioma konstantno traže zaposlenike.

U Mobiomu je mjesečna neto plaća 1400 eura, a radno vrijeme je šest sati dnevno (rade se i noćne smjene), blagdanima i vikendima. Radi se od 0 do 24 sata i tako ubire novac na cesti.

Od 2020. godine Mobiom će na cestama u Normandiji imati 26 zaposlenika u pet automobila opremljenima radarima, piše HAK.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj