HITNA SJEDNICA SKUPŠTINE KANTONA SARAJEVO: Konaković i Kristić napustili salu, sjednicu nastavila Viteškić!

Počela je  hitna sjednica Skupštine KS. Najprije je Danijela Kristić, kao predsjedavajuća Skupštine KS, obraćajući se prisutnima u sali kazala da je današnja sjednica nelegalna, da je protiv Smiljane Viteškić podnesena krivična prijava i pozvala zastupnike da dođu na sjednicu zakazanu za 8. januar. Potom su Kristić i Elmedin Konaković napustili salu. 

Potom je sjednicu nastavila dopredsjedavajuća Smilja Viteškić koja je kazala da je zakazala današnju sjednicu jer je od nje to tražila većina u Skupštini KS. 

Nakon toga, Viteškić je predložila dnevni red od tri tačke: prijedlog Odluke o izmjeni odluke o razrješenju i potvrđivanju za izbor predsjedavajućeg i dopredsjedavajućeg Skupštine KS te zaključak da se organizuje nova sjednica hitnog karaktera o materijalima važnim za funkcionisanje KS. Sa 18 glasova dnevni red je usvojen nakon čega je uslijedila pauza za pripremu materijala.

U zgradi KS je povećano prisustvo zaštitara, a svi koji su ušli u zgradu morali su pokazati svoje identifikacione dokumente, dok je od novinara zatraženo da sve vrijeme drže akreditacije na vidnom mjestu.

Iako je stručnim službama rečeno da ne učestvuju u organizaciji ove sjednice, ona je tehnički bila organizovana.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj