NEKI SU VEĆ UŠLI U 2020. GODINU! Mali pacifički otoci i Novi Zeland već su proslavili novo desetljeće, u ‘paklenoj’ Australiji se spore oko vatrometa!

Mali pacifički otoci Samoa i Kiribati bili su u utorak prvi koji su ušli u novu godinu i novo desetljeće, a za njima u 2020. već su ušli i stanovnici Novog Zelanda.

Mizuki (L) and Tsubasa take a selfie as they wait to watch the New Year's Eve fireworks at South Bank in Brisbane, Australia, December 31, 2019. AAP Image/Dan Peled/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE. AUSTRALIA OUT. NEW ZEALAND OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN NEW ZEALAND. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN AUSTRALIA.

Vatromet je održan u glavnom gradu Samoe Apiji, gdje su turisti slavili zajedno sa stanovnicima otoka.

Samoa, koja ima 200.000 stanovnika, odlučila je 2011. promijeniti stranu na datumskoj granici pa sada prva ulazi u novu godinu.

Američka Samoa, smještena dvjestotinjak kilometara dalje od Samoe, bit će zadnja koja će zatvoriti vrata 2019.

I stanovnici Novog Zelanda dočekali su novu 2020. godinu.

Sada se očekuje spektakularni vatromet u luci u australskom Sydneyu, što je jedna od glavnih atrakcija općenito dočeka Nove godine u svijetu.

Unatoč pozivima da se vatromet otkaže zbog požara u Australiji i peticiji koju je potpisalo više od 280.000 ljudi, vatrogasci su u ponedjeljak dali zeleno svjetlo.

Stotine ljudi stigle su u utorak prije zore u luku kako bi ugrabili najbolja mjesta za gledanje vatrometa.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj