HOLLYWOOD NE LAŽE (UVIJEK): Iza ovih sedam filmova kriju se dirljive istinite priče

Hollywood često tvrdi da su neke priče istinite kako bi bolje prodao filmove, a na kraju se ispoostavi da to nije tačno. No, za ovih sedam nije lagao. Ovi filmovi govore o ljubavi za kakvu mislite da postoji samo na filmskom platnu, no one su bile stvarne.

1. Bilježnica

Film Bilježnica inspiriran je istinitim događajem: autor priče Nicholas Sparks je na svojoj web stranici priznao da se film temelji na ljubavnoj priči njegovih bake i djeda.

2. Genijalni um

Drama iz 2011. godine govori o matematičaru i dobitniku Nobelove nagrade Johnu Nashu, koji je živio na rubu paranoične shizofrenije, ali i o nevjerovatnoj ljubavi između njega i njegove supruge Alicije. Na velikom platnu su par odigrali Russell Crow i Jennifer Connelly te prenijeli gledateljima nesvakidašnju priču.

John i Alicia su se vjenčali 1957. godine i Alicia je podržala supruga kada se odlučio liječiti od shizofrenije. Dvije godine nakon vjenčanja su dobili sina Ivana, a već 1963. su se razveli. No, nastavili su održavati vezu i desetljećima nakon toga pa su se 2011. godine ponovno vjenčali.

Umrli su zajedno, u prometnoj nesreći 2015. godine, u taksiju kojim su se vraćali s aerodroma. John je imao 85, a Alicia 81 godinu.

3. Hod po rubu

Film koji je Reese Whiterspoon donio Oscar inspiriran je stvarnim odnosom između June Carter Cash i Johnnyja Casha. Par se upoznao 1955. godine, kada je glazbenik još bio u braku s prvom suprugom Vivian. Dvije godine nakon što se razveo, johnny se vjenčao s June i ostali su zajedno do njene smrti 2003. godine. Johnny je preminuo samo četiri mjeseca kasnije.

4. Fever Pitch

Film iz 2005. je remake filma iz 1997. koji se temelji na eseju Nicka Hornbyja. Priča je autobiografski prikaz jednog njegovog odnosa.

5. Zavjet ljubavi

Ako ste zaplakali gledajući ovu romantičnu dramu iz 2012. godine, niste bez razloga. Priča u kojoj tek vjenčani bračni par doživi tešku prometnu nesreću nakon koje žena pada u komu i izgubi sjećanje pa je suprug ponovno pokuša zavesti snimljena je po istinitom događaju.
Stvarna protagonistica Krickitt Carpenter kaže da i danas jedva prepoznaje djevojku u bijeloj haljini na snimci svog vjenčanja. Mladi par doživio je sudar samo deset sedmica nakon svadbe, dok su išli u posjet njenoj obitelji. Nakon nje, Krickitt je morala ponovno učiti hodati, prati zube, odijevati se. I dok su joj se ta sjećanja vratila, posljednjih dviju godina života prije nesreće ne sjeća se ni danas.

“Mogla sam se sjetiti nekih bivših dečkiju, ali ničega o tom čovjeku koji je tvrdio da mi je suprug”, rekla je Krickitt.

Nakon što je izašla iz bolnice, ona i suprug Kim su počeli živjeti zajedno, no Krickitt nije ništa osjećala prema njemu. Zato je par poslušao bračne savjetnike i počeo živjeti odvojeno, izlaziti i ponovno se upoznavati. Danas imaju dvoje djece.

6. Na prvi pogled

U filmu iz 1999. godine Val Kilmer glumi čovjeka slijepog od djetinjstva kojeg žena u koju se zaljubio nagovori na operaciju očiju. Njegovo suočavanje sa stvarnim svijetom Valu je zastrašujuće, što utječe na ljubav između njega i djevojke, a ovaj se scenarij zaista dogodio.

7. Napojnica od 2 milijuna dolara

Priča u kojoj policajac, kojeg glumi Nicholas Cage, želi ostaviti napojnicu konobarici, a nema sitno pa joj ostavi listić od lutrije i osvoji četiri milijuna dolara, nakon čega im se dogodi romansa se, vjerovali ili ne, zaista dogodila!

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj