NAKON PROPASTI PREGOVORA U MOSKVI! Lavrov tvrdi: Libijsku državnost uništio NATO!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da je državnost Libije uništio NATO, nakon što nije potpisan sporazum o prekidu vatre u toj zemlji između vojnog komandanta Kalife Haftara i administracije koja ima podršku UN.

“Ako bi Libija postala druga Sirija, vjerujem da bi libijski narod imao koristi od toga. Nažalost, u Libiji za sada nema državnosti”, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare.

On je rekao da je NATO bombardovao libijsku državnost 2011. godine i da se i dalje osjećaju posljedice te “nelegalne, kriminalne vratolomije, prije svega za libijski narod”.

Ruski ministar spoljnih poslova napomenuo je da je potrebno pozvati sukobljene strane u Libiji da pregovaraju umjesto da primjenjuju silu, prenio je “Sputnjik”.

Haftar se juče sastao sa međunarodno priznatim premijerom Fajezom Saradžom u Moskvi na razgovorima u kojima su posredovale Rusija i Turska.

Lavrov je ranije rekao da je Haftar zatražio još malo vremena za razmatranje nacrta sporazuma o prekidu vatre između sukobljenih strana u Libiji.

Rano jutros objavljeno je da je Haftar napustio Moskvu bez potpisivanja sporazuma.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj