Vremenska prognoza za ovu sedmicu

Danas se u Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuje sunčano vrijeme. U ostatku zemlje pretežno oblačno. U jutarnjim satima ponegdje u Bosni je moguće provijavanje slabog snijega. Vjetar u Bosni slab istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura.

U utorak u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne se očekuje sunčano vrijeme. U ostatku Bosne, veći dio dana, magla ili niska naoblaka. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -8 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevna od 1 do 7, na jugu od 8 do 12 °C.

U srijedu će u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove biti magle ili niske naoblake. U ostalim područjima sunčano. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 °C.

U četvrtak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost- Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 9 do 14 °C.

U petak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano. U večernjim satima naoblačenje. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 4 do 9, na jugu od 8 do 14 °C.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj