IZBJEGAVANJE POVEĆANJA TARIFA! Macron i Tramp dogovorili ‘primirje’ u vezi s digitalnim porezom

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da je imao “izvrstan razgovor” s američkim predsjednikom Donaldom Trampom o porezu na digitalne usluge koji je Francuska odlučila uvesti i da su dogovorili da će dvije zemlje zajedno raditi na tome da izbjegnu povećanje carina.

“Radit ćemo zajedno u cilju postizanja dobrog dogovora kako bi se izbjegla svaka eskalacija carina”, objavio je Macron na Twitteru, dodajući da je razgovor s Trampom održan u nedjelju bio “izvrstan”.

Francuska je u srpnju odlučila uvesti porez od tri posto na prihode od pružanja digitalnih usluga u zemlji tvrtkama koje ostvaruju prihode veće od 25 milijuna eura u Francuskoj i 750 milijuna eura u svijetu.

Washington je zaprijetio da će zbog toga nametnuti carine na francuske proizvode. 

Macron i Tramp dogovorili su da će razgovore o tom pitanju produljiti do kraja godine, otklonivši za sada prijetnju američkih sankcija, rekao je francuski diplomatski izvor.

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Gdje je Vučicev govor i presjeca je vrpce. To je vrh svih govora. Koliko konfuzan bude ponekada mislim da mu treba direktna linija do bijelog… Pa evo mu prilike

    Reply

Komentiraj