KAO ĐACI KOJI SE DOSAĐUJU NA ČASU! Opoziv Trampa: Senatori igraju igrice i drijemaju tokom suđenja

Američki mediji optužili su pojedine senatore da spavaju, igraju igre i krše druga pravila tokom suđenja predsjedniku Donaldu Trampu u Senatu.

Tako su Džim Riš i Džim Inhof drijemali tokom dugih saslušanja, dok su kod nekih drugih primjećene ukrštenice, fidžet spineri, papirni avion, prenio je BBC.

Ponašanje senatora američki mediji opisali su kao ponašanje đaka kojima je dosadno na času.

Inače, prema pravilima senatori trebaju sjediti sve vrijeme na svojim mestima, a kako je preneo Rojters najmanje devet demokrata i 22 republikanca napustila su juče svoja mjesta više puta.

Republikanska senatorka iz Tenesija Marša Blekburn branila se juče na svom Tviter nalogu, nakon što je primjećena da čita knjigu „Kako oni koji mrze Trampa razbijaju Ameriku” u Senatu, da knjiga pruža „dobar uvid u današnje postupke”.

„Zaposlene mame su najbolje u obavljanju više zadataka”, dodala je ona.

Senator Riš, republikanac koji predsjedava senatskim odborom za spoljne odnose, viđen je ove nedjelje kako drijemka tokom saslušanja. Njegov portparol je negirao da je on spavao navodeći u izjavi za „Vol strit džurnal” da je samo pažljivo slušao sa zatvornim očima.

Džim Inhof, republikanski senator iz Oklahome, takođe je primjećen da spava prije nego što ga je laktom prodrmao republikanac iz Indijane Tod Jang, koji je sjedio pored njega.

Mark Vorner, demokratski senator iz Virdžinije primjećen je kako se oslanja na desnu ruku sa šakom koja je prekrivala oči 20 minuta.

Ričard Bur, republikanac iz Sjeverne Karoline podijelio je senatorima „fidžet spinere”, dječiju igru da bi im pomogao dok provode sate i sate na suđenju.

Unošenje telefona, laptopova i tableta, inače, zabranjeno je tokom suđenja, pa su se pojedini senatori dosjetili i ponijeli su pametne satove.

Rend Pol, republikanac iz Kentakija primjećen je kako rješava ukrštenicu i pravi avion od papira.

Senatorku iz Masačusetsa Elizabet Voren vidio je novinar ABC-a kako igra neku igru na papiru.

U Senatu, također, postoje stroga pravila vezana za hranu, ali su pojedini senatori viđeni kako jedu čokoladu i žvaću žvake.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj