PILOT BIO UPOZOREN DA LETI PRENISKO: Objavljena imena svih poginulih u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji

Dugogodišnji bejzbol trener John Altobelli, njegova supruga i kćerka poginuli su u padu helikoptera u kojem je stradao i legendarni Kobe Bryant i njegova kćerka Gianna.

Objavljena imena svih poginulih u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji

Informaciju o smrti Altobellija, tenera na Orange Coast Collegeu, njegove supruge Keri i 13-godišnje ćerke Alysse potvrdio je danas njegov brat Tony.

Alyssa je igrala u istoj košarkaškoj ekipi kao i Gianna, kćerka Kobeja Bryanta.

Stradala je i ženska košarkaška trenerica Christina Mauser koja je radila u jednoj školi u Kaliforniji, potvrdio je njen suprug.

U helikopteru koji se srušio u nedjelju ujutru u kalifornijskom gradiću Calabasasu bilo je devet osoba. Niko nije preživio.

Pilot helikoptera u kojem je poginuo Kobe Bryant bio upozoren da leti prenisko

Pilot helikoptera u kojem je poginuo legendarni košarkaš Kobe Bryant, njegova 13-godišnja kći i još sedmero ljudi, bio je upozoren da leti opasno nisko prije nego što se srušio u brdima u Kaliforniji, pri brzini od gotovo 300 kilometara na sat, javlja New York Post.

U tragičnoj nesreći poginuli su svi koji su bili u zrakoplovu.

Audiosnimka s kontrolnog tornja otkriva da je pilot Kobeovog helikoptera bio upozoren da leti prenisko.

“Još uvijek ste prenisko za let na ovom vremenu”, rečeno je pilotu.

Izvori iz krugova zrakoplovstva rekli su da je vrijeme u okolici Los Angelesa, gdje se nesreća dogodila, bilo jako maglovito i da je većina helikoptera bila prizemljena, piše Index.

Pilot helikoptera Kobea Bryanta planirao je sletjeti na aerodromu Burbank, ali kružio je oko 15 minuta čekajući dopuštenje za slijetanje zbog loših vremenskih uvjeta i drugih letjelica koje su trebale sletjeti na aerodrom.

Malo prije nesreće pilot je podigao helikopter na više od 600 metara, a onda se srušio na visini od oko 500 metara.

Podaci o letu pokazuju kako je brzina helikoptera bila gotovo 300 kilometara na sat.

Izvor je New York Postu rekao da je Bryantov helikopter imao dva motora pa se ne bi srušio da je ostao bez jednog motora. “Ovakve se nesreće događaju jer pilot gubi osjećaj u prostoru. S obzirom na ostatke na mjestu nesreće, čini se da su se zabili u planinu prednjim dijelom helikoptera”, rekao je izvor.

Dodao je da je Kobeov helikopter star 20 godina, a riječ je o helikopteru Sikorsky S-76. Njima, dodaje, najčešće upravljaju dva pilota, no u nedjelju je Kobeovim helikopterom upravljao samo jedan pilot.

“Vjerojatno je letio oslanjajući se na ono što vidi, a ne na instrumente koji nadziru visinu letenja”, dodao je izvor.

Helikopter se srušio u nedjelju oko 10 sati ujutro po lokalnom vremenu iznad brdovitoga terena u Calabasasu u Kaliforniji, oko 65 km sjeverozapadno od Los Angelesa.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj