ISPOŠTOVANE PROCEDURE! Mario Nenadić zvanično dostavio prijedlog imena novih ministara Skupštini Kantona Sarajevo

Kandidat za premijera Kantona Sarajevo Mario Nenadić dostavio je predsjedavajućem Skupštine Kantona Sarajevo Mirzi Čeliku prijedlog ministara za sastav nove Vlade KS.

Slikovni rezultat za MARIO NENADIĆ

Prijedlog za ministre u Vladi Kantona Sarajevo, u skladu sa odredbama Poslovnika Skupštine KS, predsjedavajući Čelik jutros je dostavio Komisiji za izbor i imenovanje i administrativna pitanja.

U sastavu Nenadićeve vlade, prema prijedlogu koji je uputio Čeliku, bit će: Mersa Kustura, ministrica pravde i uprave, Faruk Kapidžić, ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, Nihada Glamoč, ministrica komunalne privrede i infrastrukture, Adi Kalem, ministarstvo saobraćaja, Ismir Jusko, ministar MUP-a, Goran Mačkić, ministar privrede, Jasmin Halebić, ministar finansija, Rusmir Mesihović, ministar zdravstva, Anis Krivić, ministar za obrazovanje, nauku i mlade, Emir Hadžihafizbegović, ministarstvo kulture i sporta, Tea Mušić, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, Senad Hasanspahić, ministarstvo za boračka pitanja.

Skupština Kantona Sarajevo bi do kraja februara ove godine trebala imenovati novi saziv Vlade KS. Aktuelni ministri iz vlade Edina Forte ove sedmice podnijeli su ostavke, ali će se zadržati na pozicijama sve do imenovanja novog saziva Vlade KS.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj