RASTE BROJ ŽRTAVA KRVAVOG POHODA VOJNIKA KOJI JOŠ TRAJE! Ubio 20 i ranio 21 osobu: ‘Zabolio me prst od stiskanja okidača…’

Broj žrtava krvavog pohoda tajlandskog vojnika porastao je na 20 dok u gradu Koratu, na sjeveroistoku Tajlanda, traje napad čije snimke je napadač objavio na Facebooku. Napad je počeo u subotu predvečer u vojnoj bazi u Koratu, gradu koji zovu i Nakhon Ratchasima, rekla je policija agenciji France Presseu.

“20 ljudi je ubijeno, a 21 osoba ranjena”, rekao je član Erawan Centera u Bangkoku, agencije koja na državnoj razini prikuplja podatke služba za izvanredne situacije.

Tajlandske vlasti nisu potvrdile informaciju mjesnih glasila koja pišu da je vojnik oteo 16 osoba.

Na videosnimci na Facebooku koja je poslije povučena, napadač kojega je policija identificirala kao Jakrapantha Thommu, s vojnom kacigom na glavi, govori u svom džipu dok snima: “Umorio sam se (…) zabolio me prst” od stiskanja okidača, pokazujući kažiprstom kao da puca.

Objavljene su i fotografije muškarca sa skijaškim naočalama koji maše oružjem.

Ministarstvo odbrane je priopćilo da su sigurnosne snage zatvorile prilaze trgovačkom centru Terminal 21 gdje je planuo požar koji još nije lokaliziran, a napadač je u bijegu.

Tajland je među zemljama svijeta s najviše oružja.

U siječnju je u tajlandskoj javnosti snažno odjeknula vijest o pljački zlatarnice u kojoj je napadač ubio tri osobe, među kojima dvogodišnje dijete.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj