ANKETA POKAZALA: Većina Amerikanaca očekuje novi Trampov mandat

Dvije trećine birača u SAD očekuje da američki predsjednik Donald Tramp pobijedi u novembru na predsjedničkim izborima, pokazala je anketa koju je sproveo Monmouth univerzitet.

Slikovni rezultat za TRUMP globalcir.com

Međutim, anketa je pokazala da većina birača smatra da Tramp ne zaslužuje još jedan mandat.

Anketa je pokazala da 27 posto američkih birača vjeruje da će Tramp sigurno ponovo biti izabran, a 39 posto da će se to vjerovatno desiti.

“Tek 22 posto smatra da će Tramp vjerovatno izgubiti od demokrata, a samo šest posto da će sigurno izgubiti izbore”, navodi se u saopštenju za medije u vezi sa rezultatima istraživanja javnog mnjenja.

U saopštenju se republikanci opisuju kao “prepuni samopouzdanja”, uz 59 posto birača koji smatraju da je pobjeda Trampa sigurna, a 34 posto da je takav ishod vjerovatan.

Međutim, demokrate nisu sigurne u vezi sa svojim šansama, pa tako 11 posto ispitanika smatra da će kandidat Demokratske stranke definitivno pobijediti Trampa, a 44 posto da će američki predsjednik vjerovatno izgubiti na izborima, prenio je “Sputnjik”.

Iz Monmouth univerziteta ističu da tek četiri od deset registrovanih birača, odnosno 42 posto, smatra da bi Tramp trebalo da bude ponovo izabran za predsjednika, dok 55 posto njih misli da je vrijeme za novo lice u Ovalnoj kancelariji.

Iako većina birača ne želi da vidi Trampa u Ovalnoj kancelariji, ispostavilo se da mali broj ljudi želi da se kladi protiv njega, a to pokazuju njegova ocjena tokom cijelog procesa opoziva i sjećanja na ishod izbora 2016. godine.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj