‘USPAVANI JOE’ ZAVRŠIO NA PETOM MJESTU! Sanders proglasio pobjedu na predizborima u New Hampshireu

Demokratski senator Bernie Sanders proglasio je pobjedu na predizborima Demokratske stranke u New Hampshireu.

“Ova je pobjeda početak kraja Donalda Trampa”, rekao je Sanders pristašama koji su uzvikivali “Bernie će potući Trampa”.

“Bez obzira na to tko pobijedi, a mi se svakako nadamo da ćemo to biti mi, ujedinit ćemo se i poraziti najopasnijeg predsjednika u modernoj povijesti ove zemlje”, rekao je Sanders.

Kandidati sve više naglašavaju poruku stranačkog jedinstva.

Pobjeda, sa samo više od četvrtinu demokratskih glasača u maloj državi, pokazuje još uvijek razjedinjenu stranku na umjerene i progresivne snage.

Bernie Sanders, ljevičarski senator, vodi s oko 26 posto glasova, slijedi ga odmah umjereni Pete Buttigieg, bivši gradonačenik, s oko 24 posto, nakon obrađenih više od 90 posto glasačkih mjesta, objavili su američki mediji uključujući CNN.

Na iznenađujućem trećem mjestu je Amy Klobuchar, s gotovo 20 posto, koja se uvrstila među favorite pragmatičnom porukom, ali punom nade.

Elizabeth Warren i bivši potpredsjendik Joe Biden zaostali su s oko 9 posto, odnosno 8 posto glasova.

Do konca veljače demokrati će još glasati u Nevadi i Južnoj Karolini, a potom slijedi ‘superutorak’, 3. ožujka, kada na birališta izlazi 14 država, među kojima ‘teškaši’ Kalifornija i Teksas, koji će na konvenciju poslati ukupno 1344 delegata.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj