KAO DA NATO NE ZNA ŠTA SE DEŠAVA U SIRIJI! Zaharova: Turska da razmisli dva puta prije no što pozove NATO

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila je Turskoj da razmisli dva puta prije nego što pozove NATO da se umiješa u rješavanje situacije u sirijskom Idlibu.

Slikovni rezultat za zaharova globalcir.com

Ona je to izjavila odgovarajući na pitanje šta misli o informaciji da Ankara planira da se obrati NATO-u za pomoć povodom eskalacije sukoba oko Idliba, prenosi Tass.

„Šta Turska planira i kada obavijesti NATO? Šta bi trebalo da se desi? Kao da NATO ne zna šta se tamo dešava. Ipak, uzimajući u obzir da je ta organizacija, kako je Makron rekao, doživjela moždanu smrt, trebalo bi da dva puta razmisle prije nego što posegnu za tim”, rekla je Zaharova, prenosi Tanjug.

Istovremeno, ona je upitala i šta je svrha tog mogućeg poziva.

„Suvereno je pravo zemlje članice te divne organizacije da odluči tako nešto. Da je NATO imao mogućnost da riješi krizu u tom regionu, mislim da bi oni već odavno to radili, ali takve mogućnosti jednostavno ne postoje”, rekla je Zaharova.

Upitana o mogućnosti da snage Alijanse ipak budu raspoređene u Siriji i počnu da vrše napade, Zaharova je rekla da teško može da dođe do napada na teritoriji države koja „vas nije tamo pozvala”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj