VANREDAN SUSRET! U Predsjedništvu BiH završen sastanak zvaničnika iz RS-a sa ambasadorima Kvinte

U zgradi Predsjedništva BiH održan je sastanak ambasadora zemalja Kvinte sa predstavnicima Srba u institucijama BiH i bh. entiteta Republika Srpska.

bez-izjava-za-medije

Sastanku su prisustvovali ambasadori Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke i Italije te šef Delegacije Evropske unije u BiH Johann Sattler.

Sa druge strane stola bili su član Predsjedništva BiH Milorad Dodik te Nikola Špirić, Nebojša Radmanović, Željka Cvijanović, Mirko Šarović i Zoran Tegeltija.

Sastanak je sazvan zbog posljednje odluke zvaničnika Republike Srpske da obustave rad u institucijama BiH zbog odluke Ustavnog suda BiH.

Podsjetimo da je jučer iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH poručeno da sve strane trebaju poštovati odluke Ustavnog suda BiH, a izabrane i imenovane zvaničnike su pozvali da izvršavaju svoje ustavne dužnosti. Iz OHR-a je poslana slična poruka.

Oko 18:20 sati ambasadori su napustili zgradu Predsjedništva BiH bez izjava za medije.

Za sada nema informacija o zaključcima sastanka niti o tome kakve su poruke poslale diplomate političarima iz manjeg bh. entiteta.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj