NA OTVARANJU MINHENSKE SIGURNOSNE KONFERENCIJE! Srbija i Kosovo potpisali sporazume o željezničkoj vezi i auto-putu Beograd-Priština

Predstavnici Srbije i Kosova potpisali su danas u Minhenu sporazume koji treba da dovedu do obnavljanja željezničke veze i izgradnje auto-puta Beograd-Priština, objavljeno je na Instagram nalogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako se navodi, Vučić je poslije potpisivanja rekao da je “to veoma važno zbog Srba koji žive u Gračanici, Kosovskom pomoravlju i Sirinićkoj župi”.

Izjave o namjerama u ime Srbije potpisao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, u prisustvu Vučića, predsjednika Kosova Hašima Tačija, specijalnog izaslanika predsjednika SAD-a za pregovore Srbije i Kosova Ričarda Grenela i američkog ambasadora u Beogradu Entonija Godfrija.

Ambasada SAD-a u Berlinu objavila je na Tviteru da je Grenel “otvorio Minhensku bezbjednosnu konferenciju historijskim potpisivanjem sporazuma o željeznici i auto-putu između Srbije i Kosova, poslije prošlomjesečnog sporazuma o obnovi direktnih letova između Beograda i Prištine”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj