Johnsonov savjetnik dao ostavku zbog izjava o tamnoputim osobama

Savjetnik britanskog premijera Borisa Johnsona, koji je jednom izjavio da Afroamerikanci imaju nižu prosječnu razinu koeficijenta inteligencije od bijelih Amerikanaca te raspravljao o prednostima prisilne kontracepcije, podnio je ostavku.

Slikovni rezultat za Andrew Sabisky

Andrew Sabisky rekao je u ponedjeljak da daje ostavku jer je postao “smetnja”.

Ranije je Johnsonov glasnogovornik, upitan za savjetnika više puta, odbio komentirati stvar, čije su riječi izazvale široku kritiku nakon što su novine Mail on Sunday izvijestile o izjavama na internetu 2014. i 2016. godine.

Mediji su izvijestili da je Sabisky angažiran ranije ove godine nakon neobičnog apela Johnsonovog starijeg savjetnika Dominika Cummingsa zbog neobičnih vještina kojima bi mogao pomoći Vladi da dođe do novih ideja.

Njegova ostavka udarac je tim naporima, koji su privukli kritike od onih koji smatraju da je Cummings odstupio od normalnih kadrovskih procesa.

“Medijska histerija u vezi s mojim starim komentarima na internetu je ludost, ali htio sam pomoći [Vladi] tako da ne budem smetnja”, naveo je Sabisky na Twitteru.

U odgovoru na objavu koju je napisao Cummings 2016. godine, u Sabiskyjevo ime stoji: “Jedan od načina bavljenja problemima neplanirane trudnoće bila bi zakonska prinuda univerzalnog prihvaćanja dugoročne kontracepcije na početku puberteta. Rekao bih da zakoni o cijepljenju daju presedan”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj