(VIDEO) NAJBOLJE FILMSKE SCENE ČESTO SU REZULTAT IMPROVIZACIJE! Ford je umjesto mača izvadio pištolj, Leo krvario na setu, a nevjerovatni Robin Williams znao je u trenutku osmisliti novu scenu!

Dobar film više je od dobrog scenarija, glumci su ti koji mogu učiniti ogromnu razliku od prosječnog do izvanrednog doživljaja. Njihove improvizacije nastale kod uživljavanja u ulogu često su najbolji dijelovi filmskih hitova, a ove scene su upravo to:

filmske scene

1. Leonardo DiCaprio (45) si je zapravo porezao ruku u Django Unchained (2012)

Tijekom govora za večerom, Calvin Candie (Leo DiCaprio) neočekivano podivlja i u žaru histerije lupa svojom rukom o stol, što ostavlja vidljiv trag krvi na njegovom dlanu. To nije bilo predviđeno scenarijem odličnog Tarantinovog filma.

2. Najiritantniji zvuk na svijetu u filmu Glup i Gluplji (1994)

Lloyd (Jim Carey) i Harry (Jeff Daniels) pokupe stopera (zapravo plaćenog ubojicu) i uvode ga u svoje glupave razgovore, a Lloyd ga odluči uputiti u to što je najiritantniji zvuk na svijetu. Cijela ideja tog zvuka, kao i kako bi on trebao zvučati čista je improvizacija Jim Careya.

3. Zbunjeni Joker u filmu The Dark Knight

Heath Ledger za ulogu je zakletog Batmanovog neprijatelja posthumno zaradio Oscara , a jedna od scena za pamćenje svakako je ona u kojoj odlazi iz bolnice odjeven kao medicinska sestra. Pogledava naprijed i natrag između bolnice i detonatora u svojoj ruci, izražavajući zbunjenost prije nego je detonira i posve improviziran trenutak budući je scena kasnila bez znanja Ledgera.

4. ‘Čuješ li to?’ u filmu Reservoir Dogs (1992)

Mr. Blonde (Michael Madsen) odreže uho policajcu kojeg su zatočili u skladištu, nastavljajući mu potom govoriti u isto uho, prije nego li se počne smijati. Tarantino nije imao ništa u scenariju za Madsena nakon što odreže uho, pa je on posve improvizirao zaj crni komični moment dodajući napetost toj dramatičnoj sceni

5. ‘Here’s Johnny!’ u Isijavanju (1980)

U jednom od najboljih trenutaka tog Kubrickovog filma, John Nicholson počinje razbijati vrata sjekirom prije nego kroz njih promoli glavu nagoviještajući “Here’s Johnny!”, a na tu se rečenicu Nicholson odlučio kao poveznicu s popularnom frazom tog doba iz uvoda u Johnny Carson Show.

6. Zvižduk Hannibala Lectera u ‘Kad jaganjci utihnu’ (1991)

Slavni zvuk koji Lecter koji proizvodi na kraju svoje priče o jetri i Chiantiju zapravo je zvuk koji je Hopkins izmislio tijekom glavne probe, misleći kako se savršeno uklapa.

7. ‘Mein Fuhreh, I Can Walk’ u filmu dr. Strangelove (1964)

Peter Sellers bio je poznat po improvizacijama da su ga često navodili i kao scenarista. Jedan od odličnih primjera njegove improvizacije dolazi u filmu Dr. Strangelove.

8. ‘Volim te’, ‘Znam’ u ‘Carstvo uzvraća udarac’ (1980)

Sekunde prije nego li je zamrznut u karbonit, Han Solo odgovara na ljubavnu izjavu princeze Leiae sa ‘znam’, poprilično frajerski i nimalo slično originalnoj replici koja je trebala biti “I ja tebe volim”, no Harrison Ford mislio je kako ovi više pristaje.

9. Izvanredni Robin Williams u filmu ‘Good Will Hunting’ (1997)

Will (Matt Damon) je na terapiji kod liječnika Seana Maguirea (Robin Williamsa) koji mu priča o svojoj ženi i navici puštanja vjetrova. Cijelu je scenu na licu mjesta osmislio i realizirao izvanredni Williams, a Damonov je smijeh posve autentičan. Pogledate li malo bolje, možete primijetiti kako se i kamera trese zbog smijanja kamermana.

10. Pucnjevi Indiane Jonesa u filmu ‘Raiders of the lost Ark’ (1981)

Ova je scena trebala biti borba s mačevima, no Harrison Ford se večer prije snimanja nje otrovao s hranom i nije imao energije za držanje i mahanje s mačem, stoga je predložio Spielbergu da jednostavno izvadi svoj pištolj, što mu se odmah svidjelo. Rezultat je jedna od najsmješnijih filmskih scena, piše 24sata.hr.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj