OBJAVLJEN DEMANTIJ: Ronaldo ipak ne pretvara svoje hotele u bolnice

Španska Marca objavila je da će fudbaler Juventusa Cristiano Ronaldo svoje hotele u Portugalu adaptirati u bolnice kako bi se u njima liječili oboljeli od koronavirusa, međutim ta vijest je lažna.

Informaciju Marce, koja se oslonila na vijest portugalske stranice Arena desportiva, prenijeli su brojni strani mediji, ali je ubrzo stigao i demantij.

Arena desportiva je saopštila da je ta informacija kružila drugim Facebook stranicama, a da su se odlučili da je objave nakon što ju je prenijela i osoba u koju imaju veliko povjerenje.

Dodali su da su odmah pokušali da stupe u kontakt s ljudima koji su povezani sa Ronaldom, ali da nisu uspjeli i da su ipak odlučili da objave informaciju povedeni njegovim ranijim dobročinstvima.

Ronaldo je ranije ove nedjelje pozvao sve da prate savjete nadležnih u borbi protiv koronavirusa i istakao da zaštita ljudskog života mora biti iznad bilo kakvog interesa.

“Svijet prolazi kroz veoma zežak period koji traži brigu i pažnju svih nas. Danas ne govorim kao fudbaler, nego kao sin, otac i čovjek zabrinut zbog najnovijih dešavanja koji utiču na cijeli svijet. Važno je da svi slijedimo savjete Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) i nadležnih organa o načinu na koji se nositi s trenutnom situacijom”, napisao je Ronaldo na Instragramu.

“Zaštita ljudskog života mora biti iznad bilo kog interesa. Moje misli su sa onima koji su izgubili nekog bliskog, saosjećam se s onima koji se bore protiv virusa, poput mog saigrača Danijela Ruganija. Pružam podršku nevjerovatnim zdravstvenim radnicima koji rizikuju svoje živote kako bi pomogli drugima”, dodao je Portugalac.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj