POSEBNE MJERE OD SADA VAŽE I ZA DRŽAVLJANE BiH! Potvrđeno sedam novih slučajeva koronavirusa u Hrvatskoj

Stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske izvijestio je kako u Hrvatskoj ima sedam novooboljelih, što čini ukupno 46 zaraženih do sada.

Ministar Beroš je kazao da se svi moraju čuvati polovičnih izjava i pustiti struku da vodi glavnu ulogu.

Inače, Stožer civilne zaštite i resorna ministarstva promijenili su dosadašnji postupak na graničnim prijelazima prema putnicima koji dolaze iz zemalja visokog rizika, čime je omogućen brži prelazak putnika preko granica.

Preporučuje se do daljnjega odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 100 ljudi. Preporuka je da se javne priredbe sportskog ili zabavnog sadržaja ne održavaju (noćni klubovi, koncerti i sl.) Preporučuje se održavanje sportskih natjecanja bez gledatelja.

Hrvatska izdala posebne mjere za državljane Bosne i Hercegovine

Državljani Bosne i Hercegovine od sinoć će na području Hrvatske morat boraviti 14 dana u izolaciji ukoliko ne namjeravaju nastaviti putovanje u druge zemlje.

Savjetnik direktora Granične policije BiH, Svevlad Hofman, naglasio je da to važi samo za one koji namjeravaju da se zadrže u Hrvatskoj.

– Oni koji samo prolaze kroz Hrvatsku, neće morati boraviti u izolaciji, poručio je Hofman.

Hrvatska je uvela ove mjere za 73 države svijeta, a tim potezom žele suziti prostor kretanja građana BiH u vrijeme visokog opreza zbog koronavirusa.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj