U SLOVENSKOJ BOLNICI ZARAŽEN PACIJENT KOJI JE TAMO LEŽAO ZBOG DRUGE BOLESTI: Testiraju se svi zaposlenici koji su s njim bili u kontaktu!

Slovenski sveučilišni klinički centar (UKC) u Ljubljani objavio je u petak da su infekciju koronavirusom potvrdili kod jednog svog bolesnika koji je tamo već duže hospitaliziran zbog drugih zdravstvenih problema.

Kod spomenutog se bolesnika za sada ne može odbaciti mogućnost da je do infekcije koronavirusom došlo unutar bolnice, a sa svim zaposlenima koji su s oboljelim bili u kontaktu provode se adekvatne mjere, navela je u objavi na Twitteru vodeća slovenska bolnica u kojoj se liječi najveći broj hospitaliziranih zbog koronavirusa.

23 pacijenta hospitalizirana zbog koronavirusa

Trenutno je u njoj hospitalizirano 23 pacijenata koji su oboljeli od  Covida-19, bolesti čiji je uzročnik novi koronavirus, a od njih je šest na intenzivnoj terapiji.

Prvi slučaj zaraze koronavirusom u Sloveniji zabilježen je 3. ožujka.  Prema podacima ministarstva zdravstva od petka trenutačan broj inficiranih je 341, a jedna zaražena osoba, stariji muškarac, umro je od posljedia bolesti 13. ožujka.

Najviše zaraženih i hospitaliziranih je u ljubljanskoj regiji, a infekcija se proširila u oko 90 od 212 slovenskih općina.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj